31 januari 2007

Aldo Colliander ur ett arbetarperspektivOm det är någonting som retar mig mer än annat så är det dessa självgoda politiskt engagerade som gör allt för att trampa ner vanliga arbetargrabbar som gör så gott de kan för att försörja sin familj. En del av dessa arbetargrabbar jobbar på byggen eller i verkstäder. Andra arbetargrabbar har funnit sin utkomst i boxning.

Oavsett vad dessa arbetargrabbar jobbar med så finns det vissa risker i det jobb de utför. Grabben på bygget kan få en planka i skallen och grabben i verkstan kan fastna i en maskin. Grabben som boxas kan få en smäll så att han går i golvet eller slå sönder sin hand. Sånt vet alla politiskt intresserade, att alla som jobbar, kan skada sig på arbetet. Sådan skada kallas arbetsskada. Men naturligtvis gäller inte detta som arbetsskada om arbetargrabben är boxare. I vart fall inte om han är svart som en neger.

Det finns en blogg som heter Ur ett arbetarperspektiv. Bloggen har en underrubrik med följande lydelse: "Ofta bitsk, alltid sann, alltid på den lille mannens sida". Sent på natten samma kväll som Aldo Colliander gick sin match skrev denne självgode gosse ett inlägg i sin blogg. Rubriken kallade bloggaren för "Aldo Colliander, you suck! Stay out of the pro ring". Själv borde jag väl häpna, egentligen. Men jag är alltför gammal för sånt pjosk. Jag hänvisat kort bara till bloggarens inlägg och låter sedan hela saken bero!

Om: , , , ,

2 kommentarer:

Friends sa...

Jag kommer inte in på bloggen som du länkar till. Jag måste registrera mig och det vill jag inte!

Hobstig sa...

Jag vet. Det är ett gammalt beprövat sätt för dem som vill ha 100 procent koll på vad som händer på deras blogg. Jag skrev en grej som också stoppades. Så här skrev jag:

Jag blir en aning förvånad
Du kallar din blogg Ur ett arbetarperspektiv med underrubriken ”Ofta bitsk, alltid sann, alltid på den lille mannens sida!. På vilket sätt står du på den lille mannens sida. Känner du Aldo? Vet du något om hans bakgrund och vet du något om boxningens roll att styra upp unga buspojkar mot ett värdigt liv. Du skriver att du är med i IOGT-NTO.

Jag kan också skryta med medlemskap i föreningar som värnar om ungdomars supande. Jag var medlem nummer 30 i KRIS (Riksförbundet Kriminellas Revansch I Samhället). Här har du en länk om vad kristdemokraterna tycker om boxning och Aldo i synnerhet.

Du skriver att du var på plats och hävdar att ditt medlemskap i IOGT-NTO gör dig till sanningsinnehavare. Själv såg jag galan på TV och kan lova dig att vi såg bättre än du och hörde bättre än du. Jag brukar inte ta ordet bullshit i min mun och ännu mindre i text. Med jag skulle ändå tycka att det vore bra om du studerade IOGT-NTO.s stadgar lite bättre. Det är lätt att det blir bullshit om man sparkar på dem som, så att säga redan ligger.

Du borde stödja alla grabbar som vill göra rätt för sig. Klicka nu på bullshit eller på koskit som man svenskar brukar säga!