02 januari 2007

Den nödvändiga manicken
Denna framgångskalkylator är konstruerad av Friedrich Steiner i Berlin år 1902. Alltsedan 1920-talet har dessa cylindriska, även kallade dosformade maskiner, förekommit. Namnet Harmonium är en hyllning till Tatjana van Vark. Den följande mer avancerade modellen hette Pendulum och kom i olika versioner fram till 1978 då de ersattes av den elektroniska framgångskalkylatorn Fecit.

Framgångskalkylator är ett tekniskt hjälpmedel som med ett fåtal variabler kan beräkna framgångspotentialen för ett kommande eller varande projekt. Ofta känner en entreprenör osäkerhet inför framtida investeringar, som kan vara rent ekonomiska eller det man kallar humanresurser. Selektionen av variablerna är särskilt viktiga för att nå bästa resultat vid framgångskalkylationen.

Variablerna består av två grupper om 4 karaktärsdrag (Lojalitet, Oförvitlighet, Kamratanda, Oberoende) och fyra naturliga behov (Karriärbehov, Kändisbehov, Empatibehov, Nyhetsbehov). Dessa 8 variabler skall ges ett värde från 1 till 9 där 1 är lägst och 9 är högsta. När de två grupperna av variabler blivit korrekt viktade matas eller knappas de in i Framgångskalkylatorn för beräkning.

Framgångskalkylatorn har en trolig träffsäkerhet på närmare 87% och har legat till grund för många olika verksamheters enastående framgångar. Två av dessa bör nämnas. Fryshuset och Kris.

Om: , , ,

3 kommentarer:

Christoffer sa...

Oj vilken skön grej. Vad kostar den? Jag har en Staffelmachine som funkar bra men jag saknar en bra manual!

Blackout sa...

Hi hi hi...det är en apparat helt i min anda.
En enastående manick.

Piraten sa...

Den elektroniska versionen Fecit från 1978 kostar si så där 58.000 euro. Fecit som är den senaste versionen kan hyras veckovis för 920 euro. Det kan verka dyrt men är nog värt varenda cent med tanke på resultaten.