19 mars 2008

Om Du vet var Gud är så hör av dig

Det här att söka sin borttappade barnatro är inte lätt om man nästan är 60 år och blev konfirmerad in i den heliga allmänliga kyrkan. Den kyrka som idag finns kvar är en sk folklig enhetlig kyrka som blivit så förändrad att ingenting nu är sig likt. Därför skall jag berätta om mitt stora andliga sök och hur jag fann en ruin som kallas Svenska Kyrkan.

För länge sedan växte jag upp nära en präst i Kärna församling. Jag kallade honom alltid farbror Arnold. Idag skulle jag ha kallat honom fader Arnold. Det jag allra bäst minns av farbror Arnold var de långa vita flikar som hängde ner från hans prästkrage och hans långa svarta ämbetsrock. Men mest minns jag farbror Arnolds auktoritet, kunskap och vänlighet. Det var mycket jag lärde av farbror Arnold. Det är ofta jag tänker på honom och jag har många minnen kvar efter honom.

Senare i livet träffade jag prästen Ingwar Hector. Honom kallade jag alltid fader Ingwar. Av honom lärde jag mig också väldigt mycket om Bibelns böcker och om Gud och Jesus. Men det enda reella minne jag har efter prästen fader Ingwar är hans gamla "Handbok för Svenska kyrkan". Den underbara bokskatten ligger alltid på mitt nattduksbord.

Under många år i förskingringen sökte jag min borttappade barnatro. Ett tag trodde jag att jag funnit den heliga graalens barndomskyrka. Men jag hade åter tagit fel väg i livet. Idag inser jag att farbror Arnold och fader Ingwars kyrka är borta för alltid. Den kyrka och den tro de gav mig finns inte längre. Det enda jag fann var tomhet och alienation. Och ändå så känner jag Guds närvaro nästan varje dag. Om jag bara visste vart Han håller hus. Om Du vet var Gud är? Skriv och berätta

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver att du känner Guds närvaro varje dag! Det är sant! Han finns ju precis där vi är!
Själv tycker jag att kyrkan - och då menar jag alla kyrkor - har tagit ngt slags patent på Gud. Gud är ju så mycket större, ja så stor att han inte får plats inom kyrkväggarna!!Var skulle Jesus befinna sig i dag om han gick här på jorden? I kyrkan? Nej! Han skulle finnas mitt i vardagen. Det här är stora frågor kan man tycka, men för mig är det helt naturligt!!
Lev med Honom varje dag!!
Jag kan verkligen rekommendera dig en bok som kommer att få dig att se på allt med nya ögon. Och du kommer att KÄNNA Guds närvaro. Du kommer att få en ny DAGLIG relation till Gud. Boken heter "God morgon Helige Ande" och är skriven av Benny Hinn. Jag hoppas verkligen att du vågar anta utmaningen och läsa den boken.
GLAD PÅSK - JESUS LEVER!!

Hjelmseryd sa...

Till Anonym.
Klicka ovan på Hjelmseryd så får du veta var Han var när jag behövde honom som mest
För övrigt ... ha de gött å mvh